Кристин Лагард: Няма алтернатива на икономиите

Кристин Лагард: Няма алтернатива на икономиите
Лагард e подчертала, че завръщането към старата схема, в която дефицитите са били извън контрол, не е възможно, добавяйки, че политиката на стимулите не е верният път, „тъй като това означава още дълг”. Снимка: vesti.bg
A A+ A++ A

„Няма алтернатива на икономиите”, заяви Директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард пред швейцарската телевизия RTS, предава „Фокус“.

Изявлението й дойде след масови демонстрации в няколко страни с призив за край на политиката на рестриктивни мерки, които според мнозина са причина за слабия икономически ръст и растящата безработица.

„Ситуацията е трудна”, коментира Лагард и добави, че страните трябва едновременно да спазват „бюджетна дисциплина”, „да въведат елементи на растеж” и да насърчат „инвестициите в заетостта”.

Интервюто е било проведено в кулоарите на симпозиум в Санкт Гален в Североизточна Швейцария, който всяка година събира ръководството на международни икономически институции.

Лагард e подчертала, че завръщането към старата схема, в която дефицитите са били извън контрол, не е възможно, добавяйки, че политиката на стимулите не е верният път, „тъй като това означава още дълг”.

#Кристин Лагард #МВФ #икономии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници