ЕС обмисля ограничения за вноса на китайски слънчеви панели

ЕС обмисля ограничения за вноса на китайски слънчеви панели
Китай е изнесъл соларни панели за над 21 млрд. евро в страните от ЕС през 2011 г., но европейските производители обвиняват азиятците, че продават продукцията си на дъмпингови цени. . Снимка: money.bg
A A+ A++ A

Европейският съюз възнамерява да въведе строги ограничения за вноса на китайски слънчеви панели, съобщава „Дневник“, по информация на Ройтерс от запознати източници, като целта е да бъдат защитени производителите от Европа.

Комисарят по търговията Карел Де Гухт се очаква да представи решението си по въпроса следващата сряда в Брюксел.

„Де Гухт е готов да действа“, заяви запознат с проблема, според когото Европейската комисия има сериозни аргументи в полза на прилагането на ограничението.

На 8 май в Брюксел се събират специалисти по търговските въпроси от целия ЕС, които се очаква да подкрепят решението.

Според наблюдатели временните ограничения трябва да влязат в сила от 6 юни, но те няма да бъдат окончателни, тъй като през декември се очакват преговори с Китай по въпроса.

Германия, САЩ и Китай са най-големите пазари на соларни панели, поради което производителите от цял свят се конкурират, за да вземат дял от пазара.

Китай е изнесъл соларни панели за над 21 млрд. евро в страните от ЕС през 2011 г., но европейските производители обвиняват азиятците, че продават продукцията си на дъмпингови цени.

#слънчеви панели #Китай #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници