Microsoft сподели детайли за Windows Blue

Microsoft сподели детайли за Windows Blue
A A+ A++ A

Преди началото на конференцията Wired Business, която ще се проведе по-късно днес в Ню Йорк и на която ще говори Джули Ларсън-Грийн (корпоративен вицепрезидент за Windows), Microsoft реши да сподели първи детайли за следващото обновяване на Windows 8. Платформата е известна с кодовото име Blue и ще е готова за потребителите преди празниците в края на годината. Детайли за цената и точната премиера ще бъдат споделени през близките седмици и преди събития като Computex Taipei, Microsoft TechEd и Microsoft Build 2013, които очакваме да донесат допълнителни новини платформата и за нови устройства с нея.

От интервю на ZDNet с Тами Релър, финансов директор за Windows в Microsoft, става ясно, че Blue е вътрешното име на ъпдейта и когато се появи на пазара версията ще се казва различно. Не е изключено името да е Windows 8.1, но засега това не се потвърждава официално от компанията. Не се уточнява и дали ще бъде пусната предварителна тестова версия, макар че се говори, че такава ще има през юни. От думите на Релър разбираме, че Blue ще обърне внимание на отзивите на потребителите по отношение на интерфейса на Windows 8 и ще се спре на местата, които са се оказали трудни за преодоляване при работа. Засега не се потвърждава завръщането на бутона Start, но компанията казва, че е чула желанията на хората и ги е взела под внимание.

Потвърдена обаче е информацията, че Microsoft се готви да разшири обхвата на операционната система, като я направи съвместима с по-малки устройства и таблети (със 7" и 8" екрани). Ще се поддържат новите процесори Intel Core от платформата Haswell и новите ARM чипове на Qualcomm и NVIDIA, а според Релър някои от по-малките устройства ще се появят преди Windows Blue. Засега не се уточнява дали обновяването ще е началото на нов цикъл на годишни ъпдейти за софтуера на Microsoft, както твърдяха досегашните слухове.

http://www.zdnet.com/what-microsoft-is-now-saying-and-not-about-windows-blue-7000014960/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници