Софтуерът на Samsung заема половината памет на Galaxy S4 с 16GB

Софтуерът на Samsung заема половината памет на Galaxy S4 с 16GB
A A+ A++ A

Много от първите потребители на Samsung Galaxy S4 са останали неприятно изненадани от факта, че от обещаните 16GB вградена памет на тяхно разположение са около половината. Samsung реши да обърне внимание на това, като заяви, че причините са използването на дисплей с висока резолюция и добавените допълнителни софтуерни функции. Около половината от наличната вградена памет се ползва от операционната система и вградените приложения.

В свое изявление за CNET компанията заявява, че системната част на вградената памет е 6,85GB, което е с 1GB повече в сравнение с Galaxy SIII. Все пак корейците обясняват, че недостигът на памет може да се избегне, като се ползва слотът за допълнителна памет. Тя обаче може да послужи само за потребителско съдържание, тъй като устройството не позволява инсталирането на допълнителни приложения в картата с памет.

Така че ще е добре да следите какво инсталирате, тъй като няколко големи игри могат бързо да запълнят наличните за приложения 8GB памет. Подобни случаи има и при други компании - например таблетът Surface Pro с 64GB памет осигурява 30GB свободно място, а Nintendo Wii U с 8GB оставя едва 3GB.

http://crave.cnet.co.uk/mobiles/samsung-defends-16gb-s4s-mere-8gb-of-usable-storage-50011111/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници