Бизнесът не вижда мерки за изпълнение на предизборните обещания

Бизнесът не вижда мерки за изпълнение на предизборните обещания
Повече от половината от членовете на БТПП смятат, че партиите не предлагат конкретни мерки за обещаното повишаване на заетостта. Снимка: cross.bg
A A+ A++ A

В предизборните програми липсват конкретни мерки за изпълнение на поетите от партиите обещания, смятат повечето от членовете на Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

54% от членовете на БТПП, участвали в допитването, проведено на 25 и 26 април, посочват, че сред предизборните обещания липсват конкретни мерки за изпълнението на обещаното повишаване на заетостта, което е приоритет на повечето политически партии.

Основната част от бизнеса е на мнение, че в предизборните програми на партиите липсват ясни предложения за решаване на проблемите с монополите (според 78% от фирмите), в здравеопазването (76%), в образованието (67%) и в пенсионната система (75%).

Според 73% от анкетираните евентуално увеличаване на преките данъци и ДДС ще доведе до увеличаване на сивата икономика, а според 48% - и до ръст на безработицата.

Едва 5% са на мнение, че увеличаването на данъчната тежест ще доведе до повече приходи в бюджета.

Други неодобрявани от работодателите предложения са идеите за национализация, обещанията за бърз растеж на доходите, които при нисък икономически ръст няма как да се изпълнят.

#Българската търговско-промишлена палата #икономика #данъци #заетост #предизборни обещания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници