Борисов: Местан е бесен, че мюсюлманите подкрепят ГЕРБ

Борисов: Местан е бесен, че мюсюлманите подкрепят ГЕРБ
Исках прокурорите да знаят, че настоявам да се намери извършителят на незаконните подслушвания, обяви Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Местан губи почва, защото вижда как в Кърджали, Смолян, Силистра, Шумен – смесените райони, хиляди и хиляди български мюсюлмани идват, снимат се, вземат си автографи заедно с българските християни. Как помагаме и на джамиие и на църкви. Как хората живеят и се разбират. Как вече няма страх. Как демокрацията навлиза в тези региони“, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от агенция „Фокус“.

Той обяви това в коментар на изказването на лидера на ДПС Лютви Местан, че е жалък опитът на Борисов да нарича разговор разпита му в прокуратурата за нерегламентираните подслушвания.

„Независимо че сме няколко дни преди изборите, исках прокурорите да знаят, че настоявам да се намери извършителят или - тази организирана престъпна група, която извършва незаконни подслушвания в домовете на хората. Тази тема рано или късно трябва веднъж завинаги да бъде отрязана в България“, подчерта Борисов.

По думите му Лютви Местан „сигурно се вбесява от това, че тютюнопроизводителите изцяло подкрепят ГЕРБ заради политиката ни и заради огромните дотации, които вложихме в този сектор“.

„Също и животновъдите, и зърнопроизводителите, и всички, които получиха огромни европейски и национални доплащания. Така че – това го вбесява и търси някакъв отговор“, коментира Борисов.

„Иначе е лесно да му се отговори – и за самоубийството на Ахмед Емин в сарая, в присъствието на неговия лидер. Би могло да му се обясни за документите от чужди служби, които визират неговия лидер в подготовка на атентат“, посочи Борисов.

По думите му обаче в ГЕРБ не използват прокуратурата за предизборни цели.

„Ние се стараем да облекчим живота на хората, а не да политиканстваме кой къде и как е бил на разговор“, каза Борисов.

„Смятам, че на никого не съм длъжен да обяснявам кой идва в моя роден дом. Заедно с това не се интересувам кой ходи в сараите на Ахмед Доган, въпреки че това би било доста любопитно и интересно“, коментира лидерът на ГЕРБ.

#Бойко Борисов #Лютви Местан #прокуратура #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници