Intel се готви за сериозна мобилна атака

Intel се готви за сериозна мобилна атака
A A+ A++ A

През април Intel разкри детайли за следващото поколение на процесорите Atom, които носят името Bay Trail, и които до края на годината ще се появят в таблети и хибридни устройства с Windows 8. Сега компанията сподели и повече детайли за микро архитектурата, която ще използват новите процесори, а и други от продуктите й. Тя се казва Silvermont и е първата основна промяна в чиповете на Intel с ниска консумация на енергия от 2008 година насам.

Основното е, че процесорите с Silvermont ще са изработени по 22 нанометрова технология и ще ползват 3D Tri-Gate транзистори, а подобрението в пиковата производителност спрямо сегашните процесори Atom ще е до 3 пъти. В същото време чиповете ще консумират до 5 пъти по-малко енергия. Процесорите с архитектурата ще могат да имат най-много 8 ядра, но едва ли ще видим таблети с Windows с повече от 4. Intel обяснява, че първите Bay Trail чипове ще са с 4 ядра, а други варианти могат да се ползват в лаптопи от нисък клас и настолни компютри с иновативна форма.

Интересно е, че архитектурата Silvermont ще намери място и в нова серия от процесори за смартфони и таблети, която ще носи името Merrifield и би трябвало да бъде готова до края на годината. Тя ще залегне и в чипове за микро сървъри, където ще е известна под името Avoton.

Повече детайли:
http://www.anandtech.com/show/6936/intels-silvermont-architecture-revealed-getting-serious-about-mobile

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници