Преглеждат ни безплатно на тридневен здравен форум в София през юни

Преглеждат ни безплатно на тридневен здравен форум в София през юни
Изложението "Мисия Здраве" ще се проведе от 7 до 9 юни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Безплатни прегледи, консултации с различни специалисти и информация за здравословния начин на живот могат да получат посетителите на тридневното здравно изложение пред НДК в началото на юни, съобщи „Дневник".

В изложението ще участват представители на болници, клиники, медицински центрове, производители и вносители на лекарства, хранителни добавки, медицинска козметика и спортно оборудване.

Изложението "Мисия Здраве" ще се проведе от 7 до 9 юни. Организатор на инициативата е Българският икономически форум.

Две оптики ще провеждат безплатни очни прегледи на място. Лекари от Националната кардиологична болница пък ще правят кардиологични прегледи.

Общи медицински прегледи ще има и на щандовете на няколко медико-диагностични центрове. Диетолози ще дават консултации за правилното хранене и ще има демонстрации на живо за приготвяне на здравословни храни и напитки.

Националната пациентска организация, съвместно с Национално сдружение за борба с хепатита ще осигурят на място безплатно тестване за хепатит B и C, както и за ХИВ/СПИН.

На разположение ще е и апаратура за спирометрия - за измерване на дихателния обем на белите дробове. Безплатно ще се правят и изследвания за диабет.

Целта на изложението е да запознае хората със специфичните услуги, които се предлагат в различните болници, както и с новостите в областта на медицината, козметиката, фармацията, здравословното хранене и активния начин на живот, коментират организаторите.

Подобни панаири се организират от години във Франция и Италия.

#София #НДК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници