"Слънчев бряг" с жалба до Цацаров заради незаконно строителство

"Слънчев бряг" с жалба до Цацаров заради незаконно строителство
Голяма част от обектите са изградени на терени, собственост на дружеството, което представлява самоуправство и се определя като престъпление от Наказателния кодекс. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководството на "Слънчев бряг" АД е сезирало главния прокурор Сотир Цацаров за премахването на незаконните обекти в курорта, съобщиха от централата на дружеството, цитирани от БТА.

Голяма част от обектите са изградени на терени, собственост на дружеството, което представлява самоуправство и се определя като престъпление от Наказателния кодекс, се посочва в съобщението.

"Слънчев бряг" е под мониторинга на много западни дипломати, незаконните действия на територията му уронват международния имидж на страната ни, засягат интересите и сигурността на стотици хиляди гости на курорта, повечето от които са чуждестранни граждани, се казва в отворено писмо на дружеството.

Към сигнала до главния прокурор Сотир Цацаров са приложени 23 жалби и сигнали, изпращани до отговорните институции от 2010 до 2013 година.

"Най-голям брой незаконни постройки има по крайбрежната алея на комплекса в концесионните територии на плажовете", каза Златко Димитров, изпълнителен директор на дружеството.

Димитров допълни, че "Слънчев бряг" АД не получава никаква информация за схемата за поставяне на обекти на концесионерите на трите плажа - Слънчев бряг-Север, Слънчев бряг-Централен и Слънчев бряг-Юг. Не е ясно и къде започва и свършва концесионната територия, защото точните граници не са маркирани.

#"Слънчев бряг" АД #Сотир Цацаров #Златко Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници