Общинският съвет на Варна обжалва връщането на доц. Бозов като кмет

Общинският съвет на Варна обжалва връщането на доц. Бозов като кмет
Юридическият казус се заплита, тъй като становището на юристите на Общинския съвет е, че жалбата на доц. Бозов срещу решението на съветниците за предварително изпълнение на решението е недопустима, тъй като той няма правен интерес. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Общинският съвет във Варна е внесъл жалба пред Върховния административен съд по повод решението на Варненския административен съд, с което доц. Христо Бозов беше върнат като временно изпълняващ длъжността кмет на града, съобщава БГНЕС.

Съдът освободи от работа арх. Димитър Николов, който беше избран на мястото му от съветниците и главния секретар на общината Михаил Куликов.

Юридическият казус се заплита, тъй като становището на юристите на Общинския съвет е, че жалбата на доц. Бозов срещу решението на съветниците за предварително изпълнение на решението е недопустима, тъй като той няма правен интерес.

Според тях, арх. Димитър Николов още е временно изпълняващ длъжността кмет.

Владимир Тонев, временно изпълняващат длъжността председател на Общинския съвет обясни, че съветниците са поискали и правно тълкуване на решението от Варненския административен съд, който още не го е изпратил.

Тонев добави, че вече е провел консултации с представителите на всички партии в ОБС по повод ситуацията.

Доцент Христо Бозов заяви, че от днес е в отпуск, тъй като има голяма вероятност да се кандидатира за кмет на морската столица.

Той съобщи, че е възложил на заместник-кметът Богдан Караденчев да го замества и да изпрати оферта за изработване на бюлетините за местните избори до печатницата на БНБ.

#общински съвет #Варна #кмет #Христо Бозов #Димитър Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници