Юрий Асланов: Парламентът ще изкара пълен мандат

Юрий Асланов: Парламентът ще изкара пълен мандат
A A+ A++ A

Юрий Асланов е социолог, собственик и управител на социологическа агенция „АФИС“. Член на УС на Института за социална интеграция от неговото създаване и негов председател в периода от 2008 до 2011 г.

Г-н Асланов, коя партия според Вас ще направи кабинет – ГЕРБ или БСП?

Това трудно може да се прогнозира, но по-вероятно е Пламен Орешарски да успее да направи правителство.

Говори се, че е възможно депутати от БСП да подкрепят предложено от ГЕРБ правителство. Как гледате на такава възможност?

Не мога да коментирам слух.

Говори се, че е възможно, ако от БСП направят кабинет, да се откажат от премахването на плоския данък и от строежа на АЕЦ „Белене“, които бяха едни от основните им обещания.

Не съм сигурен, че това ще стане, нека да изчакаме.

Какви ще са последствията, ако това се случи?

Последствията няма да са много добри, но БСП не е спечелила изборите, за да поддържа всички свои обещания. Всички предизборни обещания са дадени, при условие че дадената политическа партия получава самостоятелно мнозинство и прави самостоятелно правителство. Но в условия, когато това не е възможно, няма стандарт, при който да се изисква от партиите да се придържат към предизборните си програми. Това не е само в България, така е навсякъде в Европа.

Говори се, че за Българо-американската кредитна банка веднага след изборите са осигурени 500 млн. лева, за да бъде подпомогнат спешно малкият и средният бизнес. Тези пари ще помогнат ли на бизнеса да си поеме въздух, или са недостатъчни?

Нямам никаква информация

Има ли вариант за нови избори?

Разбира се, че има, но според мен е слабо вероятно. По-вероятно е да има един или повече кабинети в рамките на този парламент, който според мен ще завърши пълния си мандат.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници