Разследват асистент, карал студентите да купуват книгите му

Разследват асистент, карал студентите да купуват книгите му
В писмото до ректора студентите пишат, че преподавателят им казвал, че учебният план не ги подготвял за политолози, а специалността дори не била годна за акредитация. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководството на Югозападен университет „Неофит Рилски“ - Благоевград, започна проверка срещу един от преподавателите по политология.  Разследването е по жалба за тормоз, депозирана от студенти до ректора проф. Иван Мирчев, съобщи Дарик.

Студенти от специалност „Политология“ твърдят, че главен асистент Янко Бицин ги принуждавал да купуват от него литература, нямаща нищо общо с темата, по която са работили в семинарните занятия. По време на лекциите обсъждали въпроси, които нямат нищо общо с учебния материал, а асистентът често ги нагрубявал с думите: „От вас нищо не става“, „Вие политолози няма да станете“.

В писмото до ректора студентите пишат, че преподавателят им казвал, че учебният план не ги подготвял за политолози, а специалността дори не била годна за акредитация. Те се жалват, че ги заплашвал със съдебна разправа заради предишен сигнал срещу него.

„Ръководството знае за случая. Водени са разговори със студентите. В момента се извършва проверка“, обясни пресаташето на ЮЗУ Розалина Баладжанова.

#ЮЗУ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници