Турция ще бди над маршрута на свои граждани през България

Турция ще бди над маршрута на свои граждани през България
Изявлението бе направено на пресконференция във връзка с подготовката за пътуванията на турските граждани от европейските държави през ваканционните месеци. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Турция ще засили контрола по пътищата, през които минава маршрутът на турските граждани от европейските държави, които ще пътуват за ваканцията в Турция, заяви турският министър на транспорта, мореплаването и съобщенията Бинали Йълдъръм, предаде БТА.

Изявлението бе направено на пресконференция във връзка с подготовката за пътуванията на турските граждани от европейските държави през ваканционните месеци.

Йълдъръм подчерта, че една голяма част от техния маршрут минава през България.

"Отсега нататък ще прилагаме по-строг контрол по пътищата. Специално в България в сравнение с миналото, произшествията, свързани с турски граждани при преминаването им през тази страна, намаляха. Но все още има проблеми. Моят колега, българският министър на транспорта, обеща, че ще се отнасят по-строго към тези проблеми. След като в България бъде избрано новото правителство, може да обсъдим подробно този проблем", каза турският министър.

#Бинали Йълдъръм #Турция #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници