Полицаи задържаха повече от 14 кг хероин в Харманли

Полицаи задържаха повече от 14 кг хероин в Харманли
Започнало претърсване на колата, в която криминалистите открили пакет с кафяво прахообразно вещество с тегло 1,4 кг, което реагирало на хероин при полевия наркотест. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицаи в Хасково и техни колеги от РПУ – Харманли, участваха в операция по залавянето на повече от 14 кг хероин, съобщава Областната дирекция на МВР, предаде БГНЕС.

Операцията е реализирана от криминалистите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“.

Те работили по сигнал за разпространение и трафик на наркотични вещества в региона.

В хода на разследването служителите установили, че съхраняването и сделките с дрогата ставали в местността Трифончето, в извънградска част на Харманли.

Полицията започнала да наблюдава 34-годишния местен жител В. В., който в неделя към 01:00 часа бил засечен с лек автомобил „Ситроен С-3“.

Започнало претърсване на колата, в която криминалистите открили пакет с кафяво прахообразно вещество с тегло 1,4 кг, което реагирало на хероин при полевия наркотест.

Последвали процесуално-следствени действия в квартирата на В. В. в Свиленград, където криминалистите открили и друг пакет с тегло 13 кг от същия наркотик и електронна везна със следи от хероин по нея.

След полицейското задържане и доклад на материалите в Окръжна прокуратура – Хасково, мярката за задържане на В. В. е удължена до 72 часа. Образувано е досъдебно производство, а работата по документирането на случая продължава.

#Харманли #хероин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници