ГЕРБ изпрати жалбата за касиране на изборите до европейски институции

ГЕРБ изпрати жалбата за касиране на изборите до европейски институции
В писмото се посочва, че ПП ГЕРБ е подала жалбата до Конституционния съд поради грубото и драстично погазване на основния ни закон по време на предизборната кампания, деня за размисъл и изборния ден. Снимка: ПП ГЕРБ
A A+ A++ A

ГЕРБ изпрати жалбата, която внесе в Конституционния съд на България, за обявяване на незаконни проведените на 12 май парламентарни избори с официално писмо до европейските институции, съобщава пресцентъра на партията, предаде „Фокус“.

Жалбата, подписана от 96 народни представители от ПГ на ПП ГЕРБ, е изпратена до Европейската комисия, Европейския парламент, Европейската народна партия, Партията на европейските социалисти, Алианса на либералите и демократите за Европа, Европейската зелена партия, ОССЕ и ПАСЕ.

В писмото се посочва, че ПП ГЕРБ е подала жалбата до Конституционния съд поради грубото и драстично погазване на основния ни закон по време на предизборната кампания, деня за размисъл и изборния ден.

„Съгласно българския Изборен кодекс, 24 часа преди изборния ден е забранена всякаква агитация, но именно тогава бяха извършени недопустими внушения от страна на представители на политическите сили БСП, ДПС, „Атака“ и други, както и от частни медии, които по своето естество представляваха агитация, насочена срещу политическия опонент и посегателство върху формирането на свободната воля на българските избиратели. Чухме в техните изявления по медиите квалификации като „опит за държавен преврат“, „насилствено завземане на властта“, „грандиозна кражба на гласове“ и много други подобни. В такава обстановка българският избирател нямаше как да формира свободно волята си и да избере кой да го управлява“, пише в писмото до европейските институции.

#ГЕРБ #касиране #избори #жалба #европейски институции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници