Кристалина Георгиева: В Брюксел изпитват облекчение, че в България има работещо правителство

Кристалина Георгиева: В Брюксел изпитват облекчение, че в България има работещо правителство
В Брюксел се изпита чувство на облекчение, че България сформира бързо работещо правителство. Това каза във Варна Кристалина Георгиева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В Брюксел се изпита чувство на облекчение, че България сформира бързо работещо правителство. Това каза във Варна Кристалина Георгиева, член на Европейската комисия, отговарящ за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи, предаде Радио „Фокус“ - Варна.

Еврокомисарят добави, че партньорите от Европа са доволни и от това, че новото правителство е декларирало готовността си да се обърне към проблемите на хората и ще изпълнява приоритетите, които са заложени в европейската политика. Комисар Кристалина Георгиева каза още, че все още не може да даде коментар по отношение на новия кабинет, и допълни, че в неделя й предстои среща с министър-председателя Пламен Орешарски.

Комисар Кристалина Георгиева откри във Варна информационния център на Европейския съюз „Европа директно“. Центърът се намира в сградата на Търговско-индустриалната камара на адрес бул. „Приморски“ 135. Центърът във Варна е част от новото поколение информационна мрежа „Европа директно“, която ще действа в периода 2013-2017 г.

Освен финансова подкрепа Европейската комисия осигурява на персонала на центровете обучения, документация (информационни приложения, бюлетини и др.), онлайн платформа - интернет и възможности за мрежови контакти. Целта на центровете „Европа директно“ е да осигуряват достъпна и бърза информация на гражданите по всички европейски въпроси.

#Кристалина Георгиева #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници