Социалният министър: Над 44 000 безработни получават работа от края на май

Социалният министър: Над 44 000 безработни получават работа от края на май
Хасан Адемов обещава работа на над 44 000 безработни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„От общо 99 537 604 лв. бюджетни средства към края на май са договорени 85 385 456 лв., или 85,8 на сто. Осигурена е заетост на 44 752 безработни по програми и мерки за насърчаване на заетостта.“

Това заяви по време на парламентарния контрол министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов в отговор на питане на Мая Манолова какви мерки са предприети за преодоляване на безработицата.

„С останалия финансов ресурс в размер на 14 млн. лв. от септември е разчетено да се включат в субсидирана заетост до края на годината около 11 000 безработни“, посочи още Адемов, цитиран от бТВ.

Той съобщи, че след съгласуване със социалните партньори ще бъдат преразпределени средства от резерва за активна политика в размер на 1 млн. лв. от програми, където са реализирани икономии към програми.

Към тези програми имат по-голям интерес работодатели и безработни. В резултат могат да бъдат включени в заетост над 1000 безработни.

Министър Адемов съобщи, че предстоят 96 трудови борси в страната, от които най-малко 40 ще бъдат за младежи.

По линия на европейската мрежа за мобилност ще се организират още 7 трудови борси, 90 информационни събития за търсещите работа и 20 - за работодатели.

#Хасан Адемов #безработни #Мая Манолова #безработица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници