Свещеници от Сливен изповядват по скайп

Свещеници от Сливен изповядват по скайп
A A+ A++ A

Свещеници от Сливен изповядват по интернет. Връзката се осъществява основно чрез скайп с миряни, които са далеч от България, предаде БНТ.

Според сливенски духовници това не е новост в общуването с християните. Отец Йоан от Сливен пръв заговори за изповедта по интернет.

"Изповедта е едно от седемте тайнства в православната църква. Като изповед може да се разбира и споделянето на чувства, емоции и преживявания", смята отец Йоан.

Според него обаче истинската изповед става в храма. Но ако миряните са далеч от родината и там няма храм, за споделяне и контакт свещениците ползват интернет или телефон.

"Това можем да кажем, че не е някаква нова практика. Ние днес не трябва да се стремим да създаваме някаква нова виртуална църква. Църквата е реална, в реално време, и всички неща трябва да се случват вътре в храма" - казва отец Йоан.

В миналото стари духовници преди още да е съществувал интернет са допускали изповед по телефона. 

Почти всеки духовник има профил в социалните мрежи, където поддържа връзка с миряните. Според свещениците от Сливен, така православната църква се доближава още повече до хората.

#Сливен #интернет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници