Владислав Горанов: БСП твърди, че финансите са в тежко състояние, за да не изпълни обещанията си

Владислав Горанов: БСП твърди, че финансите са в тежко състояние, за да не изпълни обещанията си
Горанов смята, че използването на 800-те милиона, които се цитират, че са взети от предишното правителство и трябва да бъдат връщани през август, е манипулативно. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Манипулацията, че в момента състоянието на публичните финанси е много тежко, се използва единствено, за да послужи за отлагане на всички ангажименти, които БСП пое предизборно, заяви бившият заместник-министър на финансите от ГЕРБ Владислав Горанов.

"За пореден път се прави опит за манипулация на числата с единствената цел да се създаде усещането за много неблагоприятна картина, в която в момента се намира страната. Това е отправна точка за оправдания за всички неща, които няма да изпълни до края на годината правителството, подкрепяно от Сергей Станишев”, заяви Горанов в интервю за агенция "Фокус".

Той смята, че използването на 800-те милиона, които се цитират, че са взети от предишното правителство и трябва да бъдат връщани през август, е манипулативно.

"Тук единствената истина е, че безспорно това е временен заем, който беше използван за изплащане на субсидиите на зърнопроизводителите. Средствата бяха възстановени от Брюксел още на 4 април в размер на 840 милиона лева, което е повече, отколкото беше изтегленият краткосрочен кредит. Не съществува никаква пречка в момента, в който правителството пожелае, да върне заема, който беше емитиран. В никакъв случай това не може да се включи в сметката за лошото наследство, както твърди БСП”, смята още бившият заместник на Симеон Дянков.

Горанов каза още, че ако трябва да сравним информацията за изпълнение на бюджета през 2013 г., спрямо 2012 г., ще видим че - през 2013 г. имаме много по-добро изпълнение спрямо 2012 г., която приключи с дефицит под половин процент.

#ГЕРБ #Владислав Горанов #БСП #финанси #Симеон Дянков #дефицит #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници