Стоянович моли президента да връчи ордена на майка му след изтичане на министерския му мандат

Стоянович моли президента да връчи ордена на майка му след изтичане на министерския му мандат
Петър Стоянович. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на културата Петър Стоянович отправи „настойчива молба“ до президента Росен Плевнелиев да връчи присъдения на майка му – актрисата Ани Бакалова, орден „Св. Св. Кирил и Методий“ след изтичане на министерския му мандат. Това съобщиха от министерството на културата.

В изявление на министъра на културата д-р Петър Стоянович, изпратено днес до медиите, са казва:

„С голяма радост научих за указа, с който г-н Президентът Плевнелиев е удостоил актрисата Ани Бакалова с огърлието на Ордена „Св. Св. Кирил и Методий“ за извънредно големите й заслуги към българския театър, кино и култура, във връзка със седемдесетата й годишнина и навършване на 50 години на нейната сценична и филмова кариера.

Благодаря на Съюза на артистите в България в лицето на неговия председател г-н Христо Мутафчиев, който е отправил предложението, както и на г-н министър Рашидов, подкрепил номинацията в началото на тази година.

Подобна чест е заслужено признание за един човек на изкуството, който му се е посветил до гроб с талант, сили и време. Мога лично да свидетелствам за това посвещение на сцената и публиката, защото като неин син съм станал част и от творческата й съдба. Знам, че подобно високо отличие е важен знак на признание както лично за нея, така и за цялата гилдия.

Същевременно, като действащ министър на културата, отправям настойчива молба до държавния глава да връчи ордена на г-жа Ани Бакалова след изтичане на мандата ми. Всяка евентуална спекулация в подобна ситуация би накърнила както признанието на нейните колеги, така и престижа на държавната власт.

Д-р Петър Стоянович“

#Петър Стоянович #Росен Плевнелиев #орден #Ани Бакалова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници