Деца на депутати на Ердоган участвали в протестите

Деца на депутати на Ердоган участвали в протестите
И деца на депутати от управляващата партия са участвали в протестите Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Протестът на площад „Таксим“ в Истанбул е подкрепен от депутата на прокюрдската Партия на мира и демокрацията (ПМД) Сюрръ Сюрея Йондер, предаде телевизионният канал NTV. Сензационната новина е придружена с признания на депутата пред вестник „Тараф“. В изявленията си той посочва, че лично се е изправил пред тежките пътни машини и е възпрепятствал използването им срещу протестиращите против изсичането на дървета в парка Гези и възстановяването на артилерийската казарма в района.

Потърсил е по телефона валията на Истанбул Хюсеин Авни Мутлу и министъра на вътрешните работи Муамер Гюлер (бивш валия на Истанбул) за състоянието на ранените, настанени в болници. Не е получил задоволителен отговор и ще постави въпроса в Меджлиса.

Кюрдският депутат свидетелства, че протестът в Истанбул е подкрепен и от деца на депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР). „В протеста на площад „Таксим“ подкрепа оказаха и 4 деца на депутати от ПСР. Няма да оповестя имената им, но те бяха на площада – лично ги видях. Процесът на намиране на решение не търпи отлагане. Не може да има каквито и да е задръжки в това отношение. Вземането на спешно решение е независимо от случващите се събития“, подчертава Сюрръ Сюрея Йондер.

(По агенция „Фокус“)

#Турция Таксим #протести #Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници