Бойко Борисов: Пари за АЕЦ „Белене“ никога не е имало

Бойко Борисов: Пари за АЕЦ „Белене“ никога не е имало
Нека да си свърши процесът и тогава ще го коментираме, каза Бойко Борисов по повод разпита на Цветан Цветанов в прокуратурата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Пари за АЕЦ „Белене“ никога не е имало“, обяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента, цитиран от агенция „Фокус“.

На въпрос за разпита на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в прокуратурата Борисов отговори, че не коментира съдебни процеси.

„Нека да си свърши процесът и тогава ще го коментираме, когато има взети решения“, каза Борисов.

„По-интересно ми е и по-важно за обществото е да коментирам какво стана с проекта „Белене“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Един месец говориха БСП, че след като направят правителство, веднага ще строят АЕЦ „Белене“, и лъжеха целия ляв електорат, и особено хората в Северна България. Слушал съм ги лично как лъжеха, че почват веднага да го строят. Вече минаха 20 дни, занимават се с всичко друго, но не и с това, което са обещали на хората“, коментира Борисов.

„Проектът е от 2006 г. и ние никога не сме казвали, че има пари. Напротив – аз казвах: няма пари в държавата, най-голямата финансова криза е, това, което казва Станишев, е лъжа. Те обаче повтаряха всеки ден, че ще го правят, и прекрасно знаеха, че нямат пари“, заяви още той.

„Лъжеха и техните лъжи имат много материално измерение – 13 милиона лева на българския данъкоплатец струва референдумът за АЕЦ „Белене“. Тогава ви казах, че Станишев няма да подпише проекта „Белене“. Те лъжеха, за да си вдигат имиджа, да си настройват електората и да подвеждат тези, които мислеха, че те ще строят АЕЦ „Белене“, добави Борисов.

#Сергей Станишев #Бойко Борисов #Цветан Цветанов #АЕЦ "Белене"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници