Адвокатът на Цветанов: Повдигнатото обвинение няма общо с подслушванията

Адвокатът на Цветанов: Повдигнатото обвинение няма общо с подслушванията
Цветанов и Менков влязоха в Софийския градски съд в сряда. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Аз лично съм много изненадан от обвинението, което е повдигнато на г-н Цветанов, тъй като категорично по делото няма доказано използване на специални разузнавателни средства, незаконни, и такива обвинения няма повдигнати на нито един обвиняем. На подзащитния ми беше повдигнато обвинение, което няма нищо общо с незаконното подслушване, което ме навежда на мисълта, че се прави все пак, за да му се повдигне някакво обвинение.“

Това заяви адвокатът на Цветан Цветанов - Менко Менков, след приключването на разпита в Софийска градска прокуратура в сряда, цитиран от агенция „Фокус“.

„Никой от другите обвинени не е обвинен за използване на СРС незаконно. Няма установено нерегламентирано използване на СРС. Още по-неясно е какво престъпление са извършили и другите обвиняеми, за което г-н Цветанов е виновен“, каза още адвокат Менков.

Припомняме, че в сряда на обяд заместник-председателят на ГЕРБ бе разпитан пред съдия в Софийска градска прокуратура и му бе повдигнатото обвинение за т. нар. допустителство по служба и спецпрокуратурата му определи мярка за неотклонение „подписка“.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска официално Цветанов да бъде разследван заради незаконното подслушване на политици, журналисти, бизнесмени и лидери на опозицията.

#Цветан Цветанов #Менко Менков #СРС #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници