Депутатите ще продължат да пътуват безплатно с държавния транспорт

Депутатите ще продължат да пътуват безплатно с държавния транспорт
Депутатите ще продължат да пътуват безплатно с държавен транспорт. Снимка: balkanec.bg
A A+ A++ A

В сряда депутатът от Коалиция за България Петър Мутафчиев поиска да отпадне възможността за безплатни пътувания на депутатите с градския и железопътния транспорт. Предложението му обаче не беше подкрепено в пленарна зала, съобщи агенция „Фокус“.

В правилника е записано, че се признават транспортните разходи на народен представител при пътуване с държавния и общинския вътрешноградски транспорт, железопътния, автомобилния и водния транспорт – първа класа, и спално място за цялата вътрешна транспортна мрежа.

Признават се транспортните разходи на народните представители по частни автобусни линии във връзка с дейността им като народни представители.

Признават се транспортните разходи на народните представители, избрани в райони, намиращи се в области, с които има самолетна връзка и отстоящи на повече от 250 километра от София, до общо 40 самолетни билета годишно – еднопосочни или двупосочни, а на останалите - до общо 12 самолетни билета годишно - еднопосочни или двупосочни, във връзка с дейността им като народни представители.

#депутати #Петър Мутафчиев #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници