Управляващата партия в Турция обмисля нови контрапротести

Управляващата партия в Турция обмисля нови контрапротести
Ердоган, заобиколен от привърженици по време на контрапротестите, организирани от управляващата партия. Снимка: english.ruvr.ru
A A+ A++ A

Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) обмисля нови контрапротести на цялата територия на страната, извън насрочените вече за 15 юни в Анкара и на 16 юни в Истанбул, предаде телевизионният канал NTV. В момента извънредно заседава Централният изпълнителен комитет на ПСР. Прави се оценка на масовите протестни действия в парка „Гези“ на площад „Таксим“ в Истанбул.

На заседанието се уточняват датите на допълнителни контрапротести в различни провинции на страната, след организираните вече от ПСР подобни контрапротести в Анкара и в Истанбул, на които ще говори премиерът Ердоган. Обсъжда се и провеждането на блиц анкети, на които гражданите ще бъдат питани за тяхното отношение към събитията в парка „Гези“.

Очаква се в дневния ред да влезе и призивът на вицепремиера Бюлент Арънч за провеждане на референдум, срещу който категорично се обявиха от Платформата за солидарност „Таксим“.

#Турция Таксим #протести #контрапротести #Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници