БНТ и БНР подкрепиха закритите гръцки обществени медии

БНТ и БНР подкрепиха закритите гръцки обществени медии
A A+ A++ A

Българската национална телевизия (БНТ) и Българското национално радио (БНР) се присъединяват към изразената позиция на Европейския съюз за радио и телевизия по повод решението на гръцкото правителство за закриването на Гръцкото радио и телевизия (ERT). Това се казва в съвместна декларация на БНТ и БНР, разпратена до медиите.

БНТ и БНР се солидаризират с изразената тревога и разочарование на европейската общност на радио и телевизионните оператори. Двете български национални обществени медии категорично настояват да бъде отстоявано и спазено правото на гръцките граждани за достъп до обективна информация.

Считаме, че обществените медии играят съществена роля в поддържането на това право, като упражняват обществената си функция и са гарант за предоставяне на обективни новини и висококачествено съдържание, удовлетворяващи нуждите на широката аудитория.

Съществуването на обществените радиа и телевизии и тяхната независимост от правителствата в съответните държави са в основата на демократичните и плуралистични общества.

Убедени сме, че националните обществени радио и телевизионни организации са по-важни отвсякога във време на национални изпитания, завършва декларацията.

#БНТ #БНР #декларация #ERT #закриване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници