Речните нива са повишени, реколтата на места е напълно унищожена

Речните нива са повишени, реколтата на места е напълно унищожена
За 10 области в Централна и Източна България за сряда бе обявен оранжев код за валежи и силен вятър. Снимка: БГНЕС Архив
A A+ A++ A

Речните нива в цяла България са повишени. Пороите повишиха нивото на река Осъм при Ловеч осем пъти. Въпреки това няма опасност от наводнение, съобщиха от аварийните служби.

В ловешките села Борима и Шипково има наводнени къщи. Край Троян екипи на Гражданска защита са спасили пастир и стадото му кози, след като те са се отзовали на остров, образувал се от придошлата река, предаде Би Ти Ви.

В Плевенско движението е затруднено заради наноси след обилните валежи. Подобна е ситуацията между някои села в Русенско.

В Старозагорско също има наводнени къщи и мазета. Там към природната стихия се добавя и незаинтересоваността на институциите, които от години обещават нови отводнителни системи.

За близо 5 часа проливен дъжд се изля след полунощ в село Тулово. Хората от селото отдавна чакат общината да реши проблема с наводненията. Обещавано им е многократно, че ще бъде изградена канализация, но досега нищо не е направено.

Кметът Милен Бакалов обещава това да е последното наводнение.

За 10 области в Централна и Източна България за сряда бе обявен оранжев код за валежи и силен вятър. Пороите създават затруднения по пътищата, а градушки удариха отделни места в страната и почти напълно унищожиха реколтата.

#речни нива #наводнения #реколта #градушки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници