„Милиет”: Ердоган даде 24 часа за прекратяване на протестите

„Милиет”: Ердоган даде 24 часа за прекратяване на протестите
На срещата с делегацията на TESK Ердоган е наблюдавал на телевизионен запис кадри от протестите в Анкара, Хатай и Измир във връзка с плановете за застрояване на парка „Гези” в Истанбул. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган даде срок от 24 часа на министъра на вътрешните работи да бъдат прекратени протестите в парка „Гези“ на площад „Таксим“ в Истанбул, съобщава вестник „Милиет“, цитиран от „Фокус“.

Ердоган се срещна вчера след обяд с делегация на Конфедерацията на турските търговци и занаятчии (TESK) и председателства извънредно съвещание на Централния изпълнителен комитет (ЦИК) на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

На срещата с делегацията на TESK Ердоган е наблюдавал на телевизионен запис кадри от протестите в Анкара, Хатай и Измир във връзка с плановете за застрояване на парка „Гези“ в Истанбул.

„Не използвахме юмрук срещу юмрука. Отсега нататък силите за сигурност ще се държат по различен начин. Нямаме нужда някой да ни дава акъл от чужбина. Нека търговците и занаятчиите да бъдат бдителни. Лобито на лихварите действа. Дадох указания на министъра на вътрешните работи. В рамките на 24 часа да приключи с тези протести“, казал Ердоган.

На заседанието на ЦИК на ПСР Ердоган подчертал, чемакар и не точно под тази форма, още преди 3 месеца предвиждахме различни провокации“.

„Разполагахме с някои разузнавателни данни в това отношение“, каза още Ердоган.

#Турция Таксим #Истанбул #Реджеп Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници