Гърция преговаря за отписване на част от дълга й

Гърция преговаря за отписване на част от дълга й
Гръцкият финансов министър Евангелос Венизелос изрази оптимизъм, че ще бъдат отписани 100 млрд. евро от дълга на Гърция. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководителят на Международния институт за финанси Чарлз Далара пристига днес в Атина, за да преговаря с правителството от името на частните кредитори за отписване на част от гръцкия дълг.

Гръцкият финансов министър Евангелос Венизелос изрази оптимизъм във връзка с хода на преговорите, като подчерта, че целта е да бъдат отписани 100 млрд. евро от дълга на страната, съобщиха световните агенции, цитирани от БНР.

„Вярвам, че с подкрепата на нашите партньори схемата за доброволно участие на частните кредитори в отписването на гръцкия дълг ще приключи успешно и ще бъде в параметрите, определени от лидерите на еврозоната“, обясни Венизелос.

„Тези параметри те определиха на срещата им в края на октомври за постигане на устойчив дълг на Гърция в дългосрочен план, който ще бъде намален с около 100 млрд. евро, или с 47 на сто от БВП“, добави финансовият министър.

#Чарлз Далара #Атина #Евангелос Венизелос #финансов министър #дълг #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници