Задържаха сирийци, опитали да влязат незаконно в България

Задържаха сирийци, опитали да влязат незаконно в България
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

За последните 24 часа служителите на Гранична полиция задържаха мъже, жени и деца при опит незаконно да влязат през зелената ни граница с Турция, съобщиха от Гранична полиция.

В пет различни случая полицаите открили 12 мъже, 2 жени и 2 деца, на възраст от 19 до 51 години. Оказало се, че всички са без документи за самоличност. Към момента нарушителите, граждани на Сирия, Мали, Сомалия и Руанда, са в участъците в Свиленград, Елхово и Болярово.

Вчера около 17 часа на ГКПП Капитан Андреево при проверка с газанализатор на влизащ в страната турски товарен автомобил били установени, укрити в ремаркето 7 души. Всички те били без документи за самоличност. Пред униформените служители нарушителите разказали, че са от Бирма и са на възраст от 16 до 26 г. Укритите лица и водачът на товарния автомобил са задържани.

Три часа по-късно отново на ГКПП Капитан Андреево служители на Гранична полиция при проверка на влизащ в страната турски автобус установили трима сирийски граждани с подправени стикери за пребиваване в Гърция. Срещу всички задържани лица са заведени заявителски материали и са уведомени съответните прокуратури.

#ГКПП Капитан Андреево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници