Палатки и плакати срещу ДПС и Орешарски в Благоевград

Палатки и плакати срещу ДПС и Орешарски в Благоевград
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Петима души опънаха три палaтки пред областната управа, а 50-ина протестираха срещу кабинета на Орешарски в Благоевград, предаде БГНЕС.

Разделените на два лагера преди три месеца протестиращи срещу монополите в Благоевград, водени от Людмила Манова и Христина Ядкова организираха два протеста. Първият-палатковият бе пред Областната управа и той е насочен срещу утрешното встъпване в длъжност на Муса Палев от ДПС. За първи път от 23 години градът на "дядо Благоев" ще има областен управител от ДПС.

В 8 часа утре входът на Областната управа ще бъде блокиран от протестиращи, които се заканиха да не допуснат Муса Палев да влезе вътре.

Вторият протест бе организиран пред сградата на АУБ и бе воден от Стоян Ников и Христина Ядкова. Той бе под надслов: "От Спасовден до Видовден" и е насочен срещу политиката на кабинета "Орешарски". Протестиращите надъхвани по микрофона от певеца Джельов скандиращ: "Червени боклуци". Групата Ников-Ядкова също е срещу встъпването на Муса Палев начело на Благоевградска област. Протестиращите вдигнаха плакати за свикване на Велико народно събрание, против енергийната мафия, монополите, "АЕЦ "Белене" и др.

#протест #Орешарски #Благоевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници