ГЕРБ излиза от парламента, връща се заради промени в Изборния кодекс

ГЕРБ излиза от парламента, връща се заради промени в Изборния кодекс
Борисов потвърди, че ако Делян Пеевски бъде върнат на депутатското си място, от ГЕРБ ще сезират конституционния съд. Снимка: "Дарик"
A A+ A++ A

От утре ГЕРБ няма да влиза в парламента, това съобщи след заседание на парламентарната група лидерът на партията Бойко Борисов, цитиран от "Дарик".

Той уточни, че депутатите на ГЕРБ ще е върнат в пленарна зала, ако се обсъждат промени в Изборния кодекс. Причината за бойкота на 42-тото Народно събрание е информация на Борисов, че от останалите парламентарни групи ще търсят провокация с депутатите на ГЕРБ.

„Знам със сигурност, че утре готвят буквално да се бием”, обобщи Борисов. Той анонсира, че ще покани на разговори в централата на ГЕРБ председателя на Движение „България на гражданите” Меглена Кунева и Радан Кънев от ДСБ, за да чуе техните предложения за промени в изборното законодателство. Депутатите от ГЕРБ са се отказали от първоначалното си искане за вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски.

Борисов потвърди, че ако Делян Пеевски бъде върнат на депутатското си място, от ГЕРБ ще сезират конституционния съд. „Проблемът на БСП и кабинета не е Делян Пеевски, а Ахмед Доган”, допълни Борисов. Според лидера на ГЕРБ именно бившият председател на ДПС „ще вкара социалистите в канала”.

#протести Орешарски #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите