Лютви Местан: ГЕРБ не признават вота на българските граждани

Лютви Местан: ГЕРБ не признават вота на българските граждани
A A+ A++ A

Не се стигна до обща позиция на КСНС по първа точка - актуалната политическа обстановка. Това каза пред президентството лидерът на ДПС Лютви Местан след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност, предаде агенция „Фокус“.

„Какви мерки предлага кабинетът, стана ясно вчера - това е планът „Орешарски“, спешните мерки в три групи - социални, бизнес среда, демократизиране на управлението. На КСНС влязох с очакване да потърсим възможности да излезем с някаква обща позиция. До това не се стигна“, каза Местан.

„Имаме кабинет, зад който за първи път няма ясно парламентарно мнозинство. Партиите, които подкрепят кабинета, не образуват мнозинство - това е първото правителство на малцинството в България. Президентът постави абсолютен рекорд, като свали доверието от кабинета още на втората седмица от мандата му. Това са все отрицателни предпоставки, пред които е изправено управлението. Най-важната отрицателна предпоставка е деструктивното управление на ГЕРБ, които не признаха изборните резултати, т.е. - не признава 42-рото НС“, каза още Местан. 

„На КСНС се сблъскаха две концепции, едната, застъпена от нас, да се даде шанс на кабинета „Орешарски“ да реализира плана, който вчера получи парламентарна подкрепа. Част от този план е приемането на изцяло нов Изборен кодекс. Другата позиция е изразена от г-н Цветанов - „ние не признаваме този парламент, не признаваме вота на българските граждани от 12 май, затова да се върви незабавно към предсрочни избори“, обобщи лидерът на ДПС.

#КСНС президент #Лютви Местан #ДПС #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници