Станишев: Предложих КСНС да изиска от всички институции да работят в интерес на гражданите

Станишев: Предложих КСНС да изиска от всички институции да работят в интерес на гражданите
A A+ A++ A

„Предложих КСНС да изиска от всички институции да работят в интерес на гражданите, да решават реалните проблеми. Постарах се да бъда максимално конструктивен от гледна точка на интересите на гражданите“, каза Сергей Станишев след края на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, предаде агенция „Фокус“.

„От февруари България се намира в нова ситуация - на перманентни протести. Протестите, които започнаха с темата за сметките на тока, се развиха в много по-цялостно искане на промяна. На парламентарните избори две трети от българските граждани гласуваха за промяна на статуквото“, каза Станишев. „Тази промяна трябва да бъде дълбока и системна. На КСНС отстоявах - да се изрази уважително отношение към протестите, да се изрази очакване протестите да минават законосъобразно, без призиви към насилие и омраза, и да бъдат предпазени от нарушаване на гражданските права“, допълни Станишев. 

„Страната е изправена пред изключително тежки предизвикателства в икономическата, социалната, политическата сфера. Вчера НС прие ясен пакет от мерки, спешни, неотложни, за подкрепа на хората“, добави Станишев.

#мерки #Сергей Станишев #президент #КСНС #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници