Samsung Ativ Q е едновременно лаптоп с Windows и таблет с Android

Samsung Ativ Q е едновременно лаптоп с Windows и таблет с Android
A A+ A++ A

Един от акцентите в днешното събитие в Лондон на Samsung е Ativ Q - хибридно устройство, което едновременно е лаптоп с Windows 8 и таблет с Android 4.2.2. Разполага с 13,3" дисплей с изключително високата резолюция от 3200 x 1800 пиксела, който монтиран върху специален механизъм, който позволява ползването на устройството в различни режими - на практика е подобен много на този, който вече видяхме в Acer Aspire R7, но е добавен към по-компактен корпус.

Ativ Q разчита на процесор Intel Core i5 от серията Haswell, 4GB RAM и 128GB SSD диск, но основното в него все пак е опцията за работа с две операционни системи. Информацията между тях се синхронизира чрез приложението SideSync, което прави възможно и използването на клавиатурата за въвеждане на информация в телефона ви с Android от Samsung и прехвърлянето на съдържание между двете устройства. Осигурява и възможност за създаване на резервно копие на данните от телефона в лаптопа. Батерията стига за до 9 часа работа, а за по-прецизно въвеждане е налична писалката S Pen. Всичко това в корпус с дебелина 13,9 мм и тегло 1,29 кг.

Приложението SideSync е достъпно и в новия таблет Ativ Tab 3, който компанията представя като най-тънък в света със стандартната версия на Windows 8. Предлага дебелина от 8,2 мм, тежи 550 грама и разчита на процесор Intel Atom и 10,1" дисплей с резолюция 1366 x 768 пиксела. Батерията е достатъчна за 8 часа и половина автономна работа. Отново не е пропусната писалката S Pen, която се очертава като един от общите елементи в новите продукти на компанията.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници