Проф. Димитър Греков: Работим за увеличаване на заетостта в земеделието

Проф. Димитър Греков: Работим за увеличаване на заетостта в земеделието
Финансовият ресурс за наддоговаряне, определен за мярката, е в размер на 48 895 000 лв., или 25 млн. евро, които са 19% от договорената финансова помощ по мярката, обясни още Греков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Работим за увеличаване на заетостта в земеделието и ще консултираме всеки, който иска да се занимава с този бизнес“, заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков, съобщава БГНЕС по информация на МЗХ.

Той посочи, че мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери“ от Програмата за развитие на селските райони (2007г. - 2013 г.) е от важно значение за привличането на млади фермери и към нея се проявява голям интерес.

До момента са сключени над 5300 договора, което показва и постигнатите резултати.

Проф. Греков отбеляза, че индикативният период за прием от 27 май до 14 юни 2013 г. е прогнозен.

Министерството на земеделието и храните и Разплащателната агенция следва да представят заповед за конкретен период на прием.

Финансовият ресурс за наддоговаряне, определен за мярката, е в размер на 48 895 000 лв., или 25 млн. евро, които са 19% от договорената финансова помощ по мярката, обясни още той.

Планираният прием по нея е в съответствие с очакванията на потенциалните кандидати, като забавянето на приема няма да окаже негативно влияние върху възможностите за подпомагане, коментира още министър Греков.

#Димитър Греков #земеделие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници