Уволнен е шефът на Военните клубове, назначавал чиновници без конкурс

Уволнен е шефът на Военните клубове, назначавал чиновници без конкурс
Снимка: Новият военен министър Ангел Найденов
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на „Военни клубове и военнопочивно дело“ Петър Манолов е бил освободен от длъжност, съобщи „Всеки ден“.

Решението е взето след проверка на Инспектората на Министерството на отбраната. Тя е започнала по времето на служебния министър на отбраната Тодор Тагарев от 27 май 2013 г. Проверката е констатирала сериозни нарушения в Изпълнителната агенция „Военни клубове и военнопочивно дело“.

През последните месеци се е наблюдавало значително нарастване на броя на подадените сигнали за неефективна работа в агенцията. Злоупотребите са били най-вече при организирането и провеждането на обществените поръчки.

Сигнал за нарушенията са били подадени от ощетени граждани и фирми. Проверката е разкрила още, че са били назначавани служители без конкурс, като подборът им е бил по чисто „субективни“ причини.

За освобождаването на Петър Манолов и за откритите нарушения вече е уведомен премиерът Пламен Орешарски. След назначаването и встъпването в длъжност на нов изпълнителен директор ще бъде извършена комплексна проверка на дейността на Военните клубове.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите