Мукаддес Налбант разбрала преди 2 дни за махането на класици от учебниците

Мукаддес Налбант разбрала преди 2 дни за махането на класици от учебниците
Мукаддес Налбант
A A+ A++ A

Заместник-министърът на образованието Мукаддес Налбант е била изненадана от отпадането на някои от произведенията на българските класици от учебните програми, съобщи самата тя пред Дарик.

Налбант коментира, че знаела за готвените промени от два дни и смущаващ за нея бил фактът, че учебните програми са правени на базата на неприет закон.

Според нея те са изготвени не за действащия в момента закон, а за друг, който няма да бъде приет.

Тя обаче категорично заяви, че ще настоява стихотворението „Моята молитва“ на Христо Ботев да остане в учебниците.

Налбант добави, че екипът, отговорен за проекта, е бил ръководен от бившия заместник-министър на образованието в кабинета „Борисов“ Милена Дамянова.

Зам.-министърът подчерта, че не е знаела за предвижданите промени в учебните програми: „Вярвайте ми, знам информацията от два дни, че отпада нещо от учебната програма. Знам, че има учебни програми, които са качени на сайта на Министерството. Знам, че се работи по тези учебни програми от година и половина. Тези програми са правени на основание на неприет закон. Това е първото нещо, което е притеснително. Учебните програми се правят според етапите, степента на образование и т.н. Действащият в момента закон има една структура. Предположението, че би могъл да бъде приет някакъв друг закон, е станало основание за разглеждане на тези учебни програми“, коментира тя.

#Мукаддес Налбант #Милена Дамянова #учебна програма #Ботев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите