Орешарски: На моето правителство се паднаха най-трудните 100 дни

Орешарски: На моето правителство се паднаха най-трудните 100 дни
Правителството беше избрано много трудно и още от първите дни му се иска оставка, каза премиерът на заседанието на Съвета на ПЕС в НДК. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"На моето правителство се падна да има най-трудните 100 дни в сравнение с всички последни български правителства", обяви премиерът Пламен Орешарски на заседанието на Съвета на Партията на европейските социалисти (ПЕС) в НДК, цитиран от агенция "Фокус".

"То беше избрано много трудно и още от първите дни му се иска оставка. Иска се и сега. Въпреки това, ние се фокусирахме още в деня на избирането на правителството върху няколко важни неотложни групи мерки", заяви премиерът.

"На първо място засилихме някои социални програми с най-голяма чувствително на обществото, обърнахме внимание на младежката безработица и разработваме специални програми", подчерта Орешарски.

"Вторите мерки засягат подобряване на бизнес климата и намаляване на административни тежести", посочи министър-председателят.

Той подчерта, че е обнадежден след проведените вчера в Брюксел срещи с председателя на ЕК Жозе Барозу, с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен и с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

"Ще разчитам на подкрепата на всички лидери на ЕК и нашите партньори за реализиране на такива общностни политики, които да подпомагат и местните политики", обяви Орешарски.

„На предстоящия Европейски съвет в края на месеца две от трите най-важни точки са и в центъра на нашите мерки – проблемът с младежката безработица и усилията тя да бъде смекчена. Другата мярка е свързана с подпомагане на малкия и средния бизнес, за по-лесен достъп до финансови ресурси. Аз много разчитам, че решенията на общностно ниво ще дадат добри предпоставки", посочи премиерът.

В същото време няколко стотин души протестират пред НДК с искане за оставка на кабинета.

#Пламен Орешарски #ПЕС #НДК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници