Румънският премиер: "Набуко Запад" е основен проект за региона

Румънският премиер: "Набуко Запад" е основен проект за региона
Не трябва да работим в конкуренция, да доказваме коя държава е по-добра от другата. Загубихме от това, каза румънският премиер. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

"Имаме много общи проекти. И двамата подкрепяме "Набуко Запад" като важен основен енергиен проект за региона", обяви румънският министър-председател Виктор Понта след среща с премиера Пламен Орешарски.

"Моето основно послание към г-н Орешарски беше, че не трябва да работим в конкуренция, да доказваме коя държава е по-добра от другата, в различни периоди от времето. Загубихме от това", подчерта Понта, цитиран от агенция „Фокус".

"Най-добрият шанс за България и Румъния е да работим заедно, да се обединим, да влезем заедно в Шенген, да можем радикално да увеличим усвояването на европейски средства. Пожелавам всичко най-хубаво на България и на новото правителство", каза още Виктор Понта.

"Трябва да подобрим административния капацитет и да работим заедно, за да може двете държави сред тази криза да възвърнем авторитета си, стабилността и партньорството. С нетърпение очаквам през есента да организираме по-дълги и технически срещи между министри и да подновим важните проекти, които имаме заедно. Иска ми се и двете държави да имат стабилност, предвидимост и кураж", подчерта Понта.

#Виктор Понта #Пламен Орешарски #Румъния #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници