Борисов обсъди с Шулц ситуацията в България

Борисов обсъди с Шулц ситуацията в България
Борисов и Шулц обсъдили ситуацията в България на кратка среща в София. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов обсъди ситуацията в България на срещата си с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц в събота следобед.

„Това, което му разказах, и което си говорихме в Европейската народна партия, че големите политически семейства в Европа винаги намират време, място най-вече - да има диалог помежду им", заяви Борисов, цитиран от агенция "Фокус".

По негови думи, най-ясният пример за това е самото устройство на Европейския парламент.

Борисов посочи още, че се познава с председателя на Европейския парламент още от предаване по телевизията, когато Борисов е бил кандидат за кмет.

„Той внимателно следи моето развитие и победите, които има ГЕРБ. Много пъти съм го канил да посети България. За радост, днес е в България и намери време, в тази си програма, да се види и с президента, и с мен и с всички свои съпартийци", заяви бившият премиер.

Той посочи, че не е обсъждано това дали ГЕРБ ще подкрепи кандидатурата на Мартин Шулц за председател на Европейската комисия.

„Ние във Виена на срещата на върха на Европейската народна партия обсъждахме процедурата на конгреса за издигане на кандидат на Европейската народна партия. Предполагам и либералите, и консерваторите и социалистите имат такава процедура. Първо трябва да минат изборите догодина за Европейски парламент и тогава едва да се говори по тези теми", каза Борисов.

#Бойко Борисов #България #Мартин Шулц #ГЕРБ #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници