Полицията разпръсна протестиращите в Анкара със сълзотворен газ и водни струи

Полицията разпръсна протестиращите в Анкара със сълзотворен газ и водни струи
Във вечерните часове в кварталите Дикмен, Кечийорен и Батъкент бяха проведени възпоменателни шествия в памет на убития от полицията на площад Таксим Ехтем Салъсюлюк. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Силите на реда в Анкара отново прибегнаха до сълзотворен газ и водни струи, за да разпръснат протестиращите на площад Таксим, съобщи телевизия NTV, цитирана от „Фокус".

Протестите в подкрепа на каузата за парка Гези продължиха в пълна сила и в столицата. Във вечерните часове в кварталите Дикмен, Кечийорен и Батъкент бяха проведени възпоменателни шествия в памет на убития от полицията на площад Таксим Ехтем Салъсюлюк.

Протестиращите се събраха на булевард Дикмен и поискаха да проведат шествие до площад Къзълай. Полицията се намеси безкомпромисно и атакува изградените барикади на булеварда.

Също във вечерните часове в парка Гювен на площад Таксим се събра друга група демонстранти, която изрази протеста си чрез популярния вече в Турция начин на „Стоящ човек", посочва NTV.

Хиляди излязоха във вторник вечерта на протест в Истанбул, който беше зорко следен от полицията, но премина мирно, съобщава сайтът "Хюриет дейли нюз", цитиран от БГНЕС.

#Анкара #Истанбул #Турция #Таксим #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници