Манолова: Единствено ГЕРБ не иска Изборният кодекс да бъде променен

Манолова: Единствено ГЕРБ не иска Изборният кодекс да бъде променен
A A+ A++ A

Единствената партия, която очевидно има интерес Изборният кодекс да не бъде променен, е ГЕРБ, защото те си написаха сегашния, те си го използваха и те с удоволствие биха се възползвали от него още веднъж. Това заяви зам.-председателят на НС Мая Манолова в кулоарите на НС, след като стана ясно, че няма кворум и заседанието на парламента се отлага за утре, предаде БГНЕС. Мая Манолова успя да изброи първите решения и мерки на 42 НС и на правителството за облекчение на най-уязвимите хора в обществото и на българските семейства.

Напускането на парламента е решение на ГЕРБ и те носят отговорност за него. Ако наистина искат промени в Изборния кодекс днес има насрочено заседание на комисията, поканени са всички политически партии, включително и извънпарламентарните, поканени са НПО. И който иска наистина да се променят правилата, за да има повече доверие и легитимност, нека се включи в процеса. Голите приказки и обещания не убеждават никого, каза Манолова, докато край парламента се провеждаше протест на недоволните от правителството и управляващото мнозинство.

Има парламентарни правила, има обявени часове и който иска да участва в пленарното заседание, идва, бе лаконична тя.

Не мога да говоря от името на Атака, не е коректно, а и нямам желание, бе нейната реакция на въпрос каква е причината от партията на Сидеров да отсъстват от НС. Изчакайте 24 ч., утре сутринта ще стане ясно, междувременно, може би, те ще дадат изявление, проявете капка търпение, точно в този момент не могат да се изяснят нещата, посъветва Манолова медиите.

#Мая Манолова #заседание #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници