Фандъкова: Най-важното е протестите да останат мирни и интелигентни

Фандъкова: Най-важното е протестите да останат мирни и интелигентни
A A+ A++ A

Най-важното за мен е протестите да останат мирни и интелигентни. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, предаде агенция „Фокус“. Това са спонтанни, мирни протести на хора. Те нямат конкретни организатори и затова не е нужно да бъдат съгласувани със Столична община, но ние заедно с полицията имаме тази информация, каза Фандъкова в коментар за продължаващите протести в столицата, както и днешния протест пред парламента.

Полицията ежедневно подава информация до общината, че се подготвя протест за 18.30 часа, така че се съобразяваме с него и с останалите събития, посочи Фандъкова. Столична община приема протестите като нещо обявено, за да може да не се дублира с други събития, които са на същото място, за да не се получат някакви провокации.

„Полицията съдейства и аз съм много благодарна на столичните полицаи, както и на Столична дирекция на вътрешните работи, защото работим в тясно сътрудничество, така че да не се допуснат прояви на насилие. В днешния ден има няколко съгласувани протеста, подадени по надлежния ред, които са получили маршрут и място. Днешният контрапротест е съгласуван от общината с организаторите. Той е насочен, за да няма дублиране, към НДК, така че той няма насочено шествие, а престой на място в рамките от 18.30 до 20.00 часа“, каза Фандъкова. Тя благодари на гражданите, че се грижат за София, като събират боклуците след протестите до кофите за боклук.

#протест парламент #Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници