Йовчев: Нова специализирана дирекция в ДАНС ще се бори с организираната престъпност

Йовчев: Нова специализирана дирекция в ДАНС ще се бори с организираната престъпност
Цялата трансформация на ГДБОП, преместването й от МВР към ДАНС няма да доведе до никакво разместване и до никаква промяна в условията на работа на служителите в ГДБОП, коментира Йовчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

С промени в правилника на ДАНС се създава нова специализирана дирекция за противодействие на организираната престъпност, която ще даде възможност служителите на ГДБОП да бъдат преназначени в структурата на ДАНС, каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след заседание на Министерския съвет, съобщава „Фокус“.

Проектът за решение цели промяна в правилника на ДАНС. Мотивите за това са да се изпълнят изискванията на промените в Закона за ДАНС и трансформирането на ГДБОП към структурата на ДАНС“, каза Йовчев.

Функциите и функционалните задължения на новата дирекция изцяло покриват това, което ГДБОП е вършила към момента.

„Има създадени работни групи между МВР и ДАНС. Те работят много активно, ежедневно, подготвят всички въпроси, които трябва да бъдат решени в този преходен период. Надявам се трансформацията да бъде извършена в много кратък период от време по начин, който да не затрудни дейността на ГДБОП“, добави вътрешният министър.

Цялата трансформация на ГДБОП, преместването й от МВР към ДАНС няма да доведе до никакво разместване и до никаква промяна в условията на работа на служителите в ГДБОП, коментира той.

Служителите ще запазят сградите, които ползват в момента, техническото оборудване, автомобилите, компютрите, информационните масиви и делата, които водят. Единствено ще бъде променена подчинеността на директора на ГДБОП от министъра на вътрешните работи към председателя на ДАНС“, каза още Йовчев.

Той посочи, че това преместване към момента няма да бъде свързано с никакви разходи.

На въпрос как работи без заместник-министри, Йовчев отговори: „Трудно към момента, но мога да ви уверя, че се справям и ще продължим това, което трябва да вършим. Имаме ясен план и ще го изпълняваме докрай“.

#Цветлин Йовчев #ДАНС #ГДБОП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници