Стойнев: ОП „Конкурентоспособност“ ще работи в полза на бизнеса

Стойнев: ОП „Конкурентоспособност“ ще работи в полза на бизнеса
Според министър Стойнев правителството е предприело спешни мерки за подобряване на бизнес средата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„За нас е от изключително значение Oперативната програма „Конкурентоспособност“ да работи в полза на бизнеса“.

Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на среща с Асоциацията на индустриалния капитал в България, съобщи БГНЕС, позовавайки се на МИЕ.

Той подчерта, че вече са изплатени задържаните 25 млн. лв. по договори, финансирани от оперативната програма. Министър Стойнев припомни, че правителството е предприело неотложни мерки за подобряване на бизнес средата в България. Той е категоричен, че за икономиката е изключително важно разплащането на държавата към бизнеса да става в срок.

Концепцията за Оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност“, която ще действа в периода 2014 – 2020 г., ще бъде съгласувана с бизнеса, увери министър Стойнев. По неговите думи най-важната мярка за следващия програмен период е модернизацията на българското производство.

Работодателите са на мнение, че в новата оперативна програма трябва да бъдат активно подпомагани дейности, които носят стабилни приходи за бизнеса, както и експортно ориентираните отрасли. Те декларираха пред министър Стойнев и загрижеността си по отношение необходимостта от регулиране на естествените монополи и преструктуриране на останалите.

„Това е и наш основен приоритет“, каза в отговор министър Стойнев. Двете страни постигнаха съгласие за възобновяване дейността на Съвета за икономически растеж, където да бъдат дискутирани важни за развитието на бизнеса въпроси.

По време на срещата двете страни обявиха готовност за започване на диалог по Закона за обществените поръчки, които да направят процедурите по-прозрачни.

#България #Драгомир Стойнев #бизнес #МИЕ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници