Лиляна Павлова: Уволнението на Николова е политическа чистка

Лиляна Павлова: Уволнението на Николова е политическа чистка
Според Лиляна Павлова уволнението на Деница Николова е политическа чистка. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Уволнението на главния директор на Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие" Деница Николова е политическа чистка".

Това каза Лиляна Павлова, народен представител и министър на регионалното развитие и благоустройството в управлението на ГЕРБ, цитирана от „Фокус".

„Изумена съм от решението на министър Десислава Терзиева. Това решение показва, че правителството не само не се вслушва в призива на протестиращите, но в своето самодоволно поведение, вместо да решава актуалните проблеми или да чуе хората, прави политическа чистка. Това е безобразно и арогантно поведение", каза още Лиляна Павлова.

„Да бъде уволнена за това, че няма опит и стаж е долнопробно обвинение", каза още Лиляна Павлова и допълни, че Деница Николова се е явила на конкурс за тази позиция в министерството. Конкурсна комисия е проверявала документите й и е потвърдила, че отговаря на изискванията. След това Деница Николова е допусната до конкурс и го печели.

„Тя е станала директор на тази дирекция, именно защото отговаря на изискванията и е професионалист. Очаквам политическите чистки в министерството да продължат. Подобна арогантност на правителството за мен е крайно неразбираема и недопустима", посочи още Лиляна Павлова.

Бившата регионална министърка подчерта, че Оперативна програма „Регионално развитие" е една от най-успешните програми, а 2013 година е изключително важна за усвояването на средствата по нея.

„Това е програмата, която дава финансиране на всички общини в България. Договорена е на 98% и тази година трябва да се извършат разплащания на стойност 1 млрд. лева. Уволнението на директора ще доведе до дестабилизация и риск средствата по програмата да бъда загубени безвъзвратно заради безхаберието и политическите чистки, които се правят", заяви още Павлова.

#Лиляна Павлова #Десислава Терзиева #Деница Николова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници