„Уикилийкс“ осигури адвокат на Сноудън

„Уикилийкс“ осигури адвокат на Сноудън
Доскоро Сноудън бе представляван от Балтасар Гарсон, известен испански юрист и бивш съдия от Националната съдебна палата на Испания, напоследък грижещ се за правната поддръжка на „Уикилийкс“. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

„Уикилийкс“ съобщи, че е наел юрист от САЩ, който да защищава интересите на Едуард Сноудън, обвинен от Вашингтон в шпионаж, съобщава БГНЕС.

От „Уикилийкс“ пазят в тайна името на юриста за момента. Доскоро Сноудън бе представляван от Балтасар Гарсон, известен испански юрист и бивш съдия от Националната съдебна палата на Испания, напоследък грижещ се за правната поддръжка на „Уикилийкс“.

Понастоящем Сноудън се намира в транзитната зона на московското летище „Шереметиево“. Въпреки настояванията на САЩ, които искат бившият служител на ЦРУ да бъде изправен пред съда заради кражба и огласяване на секретни документи, Русия отказа да депортира Сноудън.

Убежище на американеца предложиха Еквадор и Венецуела. Еквадор вече даде такова на основателя на „Уикилийкс“ Джулиън Асандж, който обаче и досега не може да напусне еквадорското посолство в Лондон, за да не бъде арестуван от британската полиция.

Вчера руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Сноудън е свободен да замине от „Шереметиево“ където пожелае, като Москва няма да създава пречки в това отношение.

#Едуард Сноудън #Уикилийкс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници