НС напълно заградено заради очаквания протест

НС напълно заградено заради очаквания протест
Загражденията около парламента се разшириха около градинката на НС и задния вход на парламента. Железните огради са сложени плътно и опасват цялата сграда на НС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Разширена зона за сигурност е обособена край сградата на Народното събрание, съобщава БГНЕС.

Тази сутрин още от 7 ч. жандармерията се готви за предстоящия протест пред парламента, като полицията е провела сутрешна оперативка, пристигнали са и няколко буса с полицаи.

Загражденията около парламента се разшириха около градинката на НС и задния вход на парламента. Железните огради са сложени плътно и опасват цялата сграда на НС.

От МВР съобщиха, че предприетите от служителите на полицията мерки са с оглед запазването на реда и предотвратяването на възможности за нарушения. Народното събрание се очаква днес да проведе заседание от 9 ч. с точка първа гласуване на проект на решение за изменение на решение на Народното събрание от 29 май 2013 г. за приемане на структура на Министерския съвет.

Вносител е министър-председателят Пламен Орешарски. Точка първа на заседанието се очаква да бъде разгледана днес, тъй като вчера парламентът се разпусна поради липса на кворум в пленарната зала, където първия път се регистрираха 104 народни представители, а втория път бяха 112.

Така стана ясно, че заседание на НС в сряда няма да има. Впоследствие депутатите си тръгнаха от сградата на НС, пробивайки кордоните на обсадения от протестиращите парламент.

На заседанието в четвъртък Орешарски ще предложи на парламента да гласува втори вицепремиер. Премиерът обяви, че ще предложи Даниела Бобева за вицепремиер. Тя ще бъде без ресор, но с много отговорности по координация на икономическите политики.

Вторият вицепремиер ще носи отговорности по координацията на икономическите политики, както и за чуждестранните инвестиции, електронното правителство и подобряване на административните услуги за бизнеса и граждани.

#протест парламент #Народно събрание #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници