Парламентът има кворум, започна заседание

Парламентът има кворум, започна заседание
Точка първа от заседанието ще бъде гласуване на проект на решение за изменение на решение на Народното събрание от 29 май 2013 г. за приемане на структура на Министерския съвет, като вносител е министър-председателят Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Народното събрание започна работа, след като беше осигурен кворум от 126 депутати, съобщава БГНЕС.

Част от ПГ на „Атака“ се регистрираха, а ПГ на ГЕРБ отново не присъства в пленарната зала.

Депутатите приеха програмата на НС за 27 и 28 юни.

Точка първа от заседанието ще бъде гласуване на проект на решение за изменение на решение на Народното събрание от 29 май 2013 г. за приемане на структура на Министерския съвет, като вносител е министър-председателят Пламен Орешарски.

Точката на заседанието ще бъде разгледана днес, тъй като вчера парламентът се разпусна след липсата на кворум в пленарната зала, където първия път се регистрираха 104 народни представители, а втория път бяха 112. Така стана ясно, че заседание на НС в сряда няма да има.

Впоследствие депутатите си тръгнаха от сградата на НС, пробивайки кордоните на обсадения от протестиращите парламент. На заседанието днес Орешарски ще предложи на парламента да гласува втори вицепремиер.

Премиерът обяви, че ще предложи Даниела Бобева за поста. Тя ще бъде без ресор, но с много отговорности по координация на икономическите политики.

Вторият вицепремиер ще носи отговорности по координацията на икономическите политики, както и за чуждестранните инвестиции, електронното правителство и подобряване на административните услуги за бизнеса и граждани.

Днес Пламен Орешарски заминава за участие в Европейския съвет в Брюксел.

#Народно събрание #заседание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници